Heb jij al een parasol aangeschaft?

Het is zomer en dat betekent dat we wat vaker van onze tuin kunnen genieten. Het Nederlandse weer is jammer genoeg ontzettend slecht te voorspellen, maar een ding is zeker: deze zomer krijgen we een paar hele mooie dagen. Voor deze dagen wil je natuurlijk wel goed voorbereid zijn. Het wordt al snel te heet. Om optimaal van je dag te kunnen genieten is het wel zo handig als je een parasol hebt. Met een parasol kan je de hele dag lekker buiten zitten zonder dat je bang moet zijn dat je verbrand. Daarnaast houdt een parasol warmte tegen, dus het is ook de perfecte plek om even af te koelen. Wil jij een parasol aanschaffen, maar weet je eigenlijk niet zo goed waar je moet beginnen met kijken? Dat is logisch, want er bestaan best wat verschillende parasols. In deze blog vertellen we waar je op moet letten bij het kopen van een parasol.

Een parasol kopen is vaak minder makkelijk dan je in eerste instantie zou denken. Je doet er daarom verstandig aan om voor de aanschaf een goed na te denken wat je precies wilt. Tegenwoordig heb je parasols in allerlei verschillende maten en soorten. Bedenk van te voeren goed hoe groot je wilt dat je parasol is. Met hoeveel mensen wil je er onder? En hoeveel ruimte heb je in je tuin of op je balkon? Heb je een hoge horizontale schutting? Zorgt er dan voor dat je parasol genoeg ruimte heeft om in en uit te kunnen klappen. Wanneer het heel heet is in jouw tuin kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een overkapping te nemen in plaats van een parasol. Wanneer je op zoek bent naar een overkapping ben je bij hilhouttuinhout.nl  aan het juiste adres.

Welke soorten parasols zijn erg?

Eigenlijk bestaan er drie soorten parasols. Zo heb je een zweef parasol, een stokparasol en een muurparasol. Een zweefparasol zweeft als het ware boven je hoofd. Het frame waaraan de parasol bevestigd is, kun je naast je tuinstoelen of loungeset zetten waardoor je verder geen last hebt van de stok in het midden. Dit is namelijk wel het geval bij een stokparasol. Je kunt deze parasol in een losse standaard of voet plaatsen. Als deze gevuld wordt met water of zand blijft het geheel goed staan, ook als er een beetje wind staat. Daarnaast heb je nog de muurparasol. Een muurparasol is een goede keuze als je weinig ruimte hebt in je tuin of op je balkon.. Het frame van deze parasol wordt namelijk door een bevestigingsplaat met bouten aan de muur bevestigd, waardoor het verder geen ruimte in beslag neemt. Alle drie deze parasols hebben verschillende voor- nadelen.

Het doek

Verder is het parasoldoek ook nog van belang. Dit doek zorgt namelijk voor de uitstraling van de gehele parasol, de schaduw en de UV-bescherming. Het is natuurlijk belangrijk dat het doek er mooi uit ziet, maar het is ook belangrijk om goed op de kwaliteit van het doek te leggen. Zo bepaalt de dikte van het doet hoeveel zon er nog doorheen komt. Het liefst heb je ook dat het doek water- en vuilafstotend is. Al met al zijn er dus best wat dingen waar je op moet letten voordat je een parasol koopt.