Het inrichten van jouw eethoek!

Een inrichting hangt vaak af van eigen smaak en voorkeuren. Daarbij hangt het ook weer per persoon ervan af welk onderdeel van zijn of haar inrichting degene het belangrijkste vindt. Voor mij persoonlijk staat mijn eethoek centraal als belangrijkste onderdeel van mijn inrichting. De eethoek is multifunctioneel en misschien wel de gezelligste plek bij mij thuis. Een goed ontbijt ‘s morgen, even snel lunchen in de middag en ‘s avonds de dag doorspreken gebeurt allemaal bij mij aan de eettafel. Daarnaast fungeert de eetkamer ook nog eens als kantoor als ik me volledig wil focussen. Mijn eethoek combineert dus focus, gezelligheid en functionaliteit. Omdat ik zoveel bezig ben met dit plekje in mijn huis vind ik dat deze er dan ook nog wel eens goed uit mag zien. Er zijn voor mij dus ook een aantal dingen waarbij je moet letten wanneer je een eethoek aanschaft. Benieuwd welke dit zijn?

Welke stijl past bij jouw inrichting?

Je kunt nogal verschillend te werk gaan met het inrichten van jouw eethoek. Pas je de stijl van de eetkamer aan op de rest van het huis? Of pas je juist de stijl van de rest van het huis aan op je eetkamer? Het zijn vragen die je centraal moet zetten als je aan de slag gaat met dit gedeelte van je inrichting. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om complete andere stijlen te combineren, maar dit geeft in mijn idee altijd een heel druk gevoel in huis. Voor mij moet mijn huis ook een plek zijn waar ik tot rust kan komen. Met verschillende drukke stijlen is dat voor mij niet mogelijk. Toch hoeft dit niet voor iedereen te gelden want wat ik al zei een inrichting hangt compleet af van eigen wensen en voorkeuren. Stel jezelf de vraag wat voor jou werkt en ga aan de slag!

Let op de belichting van je eethoek!

Die unieke look voor je eethoek die kun je alleen zelf verzinnen. Waar je wel op moet letten is de belichting! De belichting is cruciaal in het creëren van sfeer en maakt het verschil tussen stijlloos of trendy. Een TL-balk boven de eettafel vermindert de sfeer aanzienlijk maar als je aan het werk bent of de kinderen gaan knutselen dan is veel licht weer een uitkomst. Je kunt dan ook het beste kiezen voor een lamp met een dimmer. Op deze manier benut je wederom de multifunctionaliteit die nodig is in de eetkamer. Daarnaast kun je ook nog eens een lamp uitkiezen die een ware eye-catcher is en enorm veel stijl toegevoegd! Hopelijk heb ik je geïnspireerd en kun je met jouw eigen eethoek aan de slag!