Voor en nadelen infrarood verwarming

Bent u van plan om een nieuwe hoofdverwarming aan te sluiten in uw huis. Bent u geïnteresseerd in een infrarood verwarming kopen? Lees dan vooral verder. Hieronder heb ik de belangrijkste feiten van deze verwarmingssoort onder elkaar gezet met de belangrijkste voor -en nadelen erbij. Omdat we in de toekomst van Nederland allemaal van het gas af moeten. Dus ook van onze cv-ketel af moeten is het goed om alvast te kijken naar andere opties. Tegenwoordig zijn er wel een aantal verschillende opties waar u uit kan kiezen, zoals de warmtepomp of inderdaad de infrarood verwarming. Het is belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt over de opties en alle belangrijke voor -en nadelen die daarbij komen kijken. Dit wil niet zeggen dat de ene optie duidelijk de beste optie is. Het is van belang dat u vooral kijkt naar wat u nodig hebt en wat het beste bij u past.

Werking van de infrarood verwarming

Een infrarood verwarming loopt op stroom in plaats van op gas. Wanneer u van plan bent om op groene stroom over te stappen is dit een goede optie voor u, zo wordt uw huis direct een stuk duurzamer. Een infrarood verwarming is een stralingsverwarming die niet schadelijke infrarood stralen uitzendt de ruimte in die u verwarmd wil hebben. Deze stralen die de verwarming afgeeft voelen net als de stralingswarmte van de zon, het geeft dus direct een warm gevoel. De stralingswarmte wordt opgenomen door meubels, wanden en de vloer die deze warme opslaan en afgeven aan de lucht in de ruimte.

Voordelen infrarood verwarming

  • Infrarood is een plaatselijke verwarming, het bestaat uit verschillende panelen in elke kamer. Zo kunt u de thermostaat van de kamer waar u zich in bevindt bijvoorbeeld op 21 graden zetten en voor alle andere kamers in het huis op 17 graden. Dit is een milieuvriendelijke manier van verwarming. Wanneer u naar een andere ruimte verplaatst kunt u simpel de thermostaat hoger zetten en in een mum van tijd is de kamer warm.
  • De infrarood panelen worden in de muur of in de vloer gestopt zodat u af bent van de lelijke radiatoren en zo een mooi en onderhoudsvrije verwarming heeft
  • Naast dat je het niet ziet, ruik en hoor je het ook niet. De hoorbare geluiden van pompen of het open of dichtgaan van slimme thermostaat kranen zijn verleden tijd.

Nadelen infrarood verwarming

  • U zult moeten wennen aan deze nieuwe manier van verwarmen, maar uiteindelijk zal het gewenning worden.
  • Als u een heel huis wilt verwarmen zal u extra Elektra aan moeten leggen.